Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Franke Kokend Water Kraan Resetten: Eenvoudige Stappen!

Hoe Franke Kokend Water Kraan Resetten: Eenvoudige Stappen!

Vervanging filter met filtertimer reset

Hoe Franke Kokend Water Kraan Resetten: Eenvoudige Stappen!

Vervanging Filter Met Filtertimer Reset

Keywords searched by users: franke kokend water kraan resetten franke 5 liter boiler liggend resetten, franke boiler geen kokend water, franke boiler 10l resetten, franke boiler wit lampje, franke boiler kleuren, franke pro m filter vervangen handleiding, franke boiler blauw lampje, franke kraan oranje licht resetten

1. Wat is een Franke kokend water kraan?

Een Franke kokend water kraan is een geavanceerde keukenkraan die direct kokend water levert. Het is een handig hulpmiddel in de keuken om snel warm water te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het zetten van thee, koken van pasta of het blancheren van groenten.

De Franke kokend water kraan bestaat uit een kraan en een boiler. De boiler, die onder de gootsteen wordt geplaatst, verwarmt het water tot de gewenste temperatuur. De kraan heeft een hendel waarmee je het kokende water kunt tappen.

De Franke kokend water kraan is een fantastische toevoeging aan elke keuken en biedt gemak en efficiëntie in het dagelijks leven.

2. Waarom moet je een Franke kokend water kraan resetten?

Soms kan het nodig zijn om een Franke kokend water kraan te resetten. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het oplossen van technische problemen of het herstellen van de normale functionaliteit van de kraan.

Enkele veelvoorkomende redenen om een Franke kokend water kraan te resetten zijn:

 • Geen kokend water dat wordt geleverd
 • Een wit lampje op de boiler dat blijft branden
 • Problemen met de kleurenindicatie op de kraan
 • De boiler heeft een reset nodig na onderhoud of filtervervanging

Door een Franke kokend water kraan te resetten, kun je deze problemen mogelijk zelf oplossen zonder de hulp van een professional in te schakelen.

3. Hoe reset je een Franke kokend water kraan?

Het resetten van een Franke kokend water kraan kan verschillende stappen omvatten, afhankelijk van het specifieke probleem dat je probeert op te lossen. Hieronder volgt een algemene handleiding voor het resetten van een Franke kokend water kraan:

 1. Zorg ervoor dat de kraan volledig is uitgeschakeld door de hendel helemaal naar beneden te duwen.
 2. Controleer of de stekker van de boiler is losgekoppeld van het stopcontact.
 3. Wacht ongeveer 10 seconden voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt.
 4. Zet de kraan aan en controleer of het probleem is opgelost.
 5. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan de handleiding van jouw specifieke Franke kokend water kraan voor meer gedetailleerde instructies.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant op te volgen bij het resetten van de kraan, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het model en de functies van de kraan.

4. Veelgestelde vragen over het resetten van een Franke kokend water kraan

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord met betrekking tot het resetten van een Franke kokend water kraan:

 1. Hoe vaak moet ik mijn Franke kokend water kraan resetten?
 2. De frequentie van het resetten van een Franke kokend water kraan hangt af van het gebruik en eventuele problemen die zich voordoen. Over het algemeen is het niet nodig om de kraan regelmatig te resetten, tenzij er zich specifieke problemen voordoen.

 3. Kan ik mijn Franke kokend water kraan resetten zonder professionele hulp?
 4. Ja, je kunt jouw Franke kokend water kraan meestal zelf resetten zonder professionele hulp. Door de stappen in de handleiding te volgen en enkele eenvoudige probleemoplossingstechnieken toe te passen, kun je veelvoorkomende problemen mogelijk zelf oplossen.

 5. Wat moet ik doen als het resetten van mijn Franke kokend water kraan het probleem niet oplost?
 6. Als het resetten van jouw Franke kokend water kraan het probleem niet oplost, kan er sprake zijn van een onderliggend technisch probleem. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van Franke voor verdere assistentie.

5. Onderhoud van een Franke kokend water kraan

Het regelmatig onderhouden van jouw Franke kokend water kraan kan helpen om de levensduur te verlengen en problemen te voorkomen. Hier zijn enkele onderhoudstips:

 • Reinig de kraan regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek.
 • Vervang het filter van de kraan volgens de aanbevelingen van de fabrikant voor optimale prestaties.
 • Controleer regelmatig de aansluitingen en leidingen van de kraan op mogelijke lekkages.
 • Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, omdat deze krassen op de kraan kunnen veroorzaken.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat jouw Franke kokend water kraan goed blijft functioneren en de levensduur ervan optimaliseren.

6. Veelvoorkomende problemen met een Franke kokend water kraan

Hoewel Franke kokend water kranen over het algemeen betrouwbaar zijn, kunnen er soms problemen optreden. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 • Geen kokend water dat wordt geleverd: Controleer of de boiler is ingeschakeld en de hendel van de kraan volledig omhoog is geschoven. Als het probleem aanhoudt, kan een reset van de kraan nodig zijn.
 • Wit lampje op de boiler blijft branden: Dit kan duiden op een probleem met de temperatuursensor of het verwarmingselement van de boiler. Een reset van de boiler kan dit probleem mogelijk verhelpen.
 • Problemen met de kleurenindicatie van de kraan: Als de kleurenindicatie op de kraan niet correct functioneert, kan een reset van de kraan helpen. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies.
 • De boiler heeft een reset nodig na onderhoud of filtervervanging: Na het uitvoeren van onderhoud aan de boiler of het vervangen van het filter, kan een reset van de boiler nodig zijn om de normale werking te herstellen.

Als je problemen ervaart met jouw Franke kokend water kraan die niet kunnen worden opgelost door middel van resetten of eenvoudige probleemoplossingstechnieken, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van Franke voor verdere assistentie.

7. Video-instructies voor het resetten van een Franke kokend water kraan

Voor visuele begeleiding bij het resetten van een Franke kokend water kraan, kun je de video-instructies van Franke raadplegen. Deze instructievideo’s bieden stapsgewijze demonstraties van het resetproces en kunnen je helpen begrijpen hoe je de kraan correct kunt resetten.

Je kunt de video-instructies vinden op de officiële website van Franke onder het gedeelte “Instructies en animatie’s”. Dit is een handige bron om te raadplegen als je visuele begeleiding nodig hebt bij het resetten van jouw Franke kokend water kraan.

8. Tips voor het optimaliseren van de prestaties van een Franke kokend water kraan

Om de prestaties van jouw Franke kokend water kraan te optimaliseren en veelvoorkomende problemen te voorkomen, zijn hier enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat de kraan regelmatig wordt gereinigd om kalkaanslag en andere verontreinigingen te voorkomen.
 • Vervang het filter op tijd volgens de aanbevelingen van de fabrikant voor de beste waterkwaliteit.
 • Vermijd overmatig gebruik van de boiler, omdat dit de levensduur ervan kan verkorten.
 • Laat de kraan niet onnodig lang lopen om water te besparen en energiekosten te verlagen.
 • Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant op om de levensduur van de kraan te verlengen.

Door deze tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat jouw Franke kokend water kraan optimaal blijft presteren en de levensduur ervan wordt gemaximaliseerd.

9. Waar kun je terecht voor hulp bij het resetten van een Franke kokend water kraan?

Als je hulp nodig hebt bij het resetten van jouw Franke kokend water kraan, kun je verschillende bronnen raadplegen:

 • De handleiding van jouw specifieke Franke kokend water kraan biedt gedetailleerde instructies voor het resetten van de kraan. Deze handleiding wordt meestal meegeleverd bij de aankoop

Categories: Details 63 Franke Kokend Water Kraan Resetten

Vervanging filter met filtertimer reset
Vervanging filter met filtertimer reset

Houd de knop AAN/STANDBY op de elektronische boiler circa 3 sec. ingedrukt tijdens de storingsmelding FILTER VERVANGEN. De knopverlichting op de boiler gaat uit om de reset te bevestigen.Vervolgens zal de kraan jou niet meer voorzien van speciaal water. Je houdt wel altijd beschikking over koud en warm water. Bij de mechanische kraan van Franke is er een vuistregel. Ongeveer na 12 maanden dient het filter te worden vervangen.Een combikokendwaterkraan werkt op elektriciteit en heeft een reservoir met kokend water (3 tot 7 liter inhoud). In de stand ‘kokend water’ krijg je direct kokend water. In de stand ‘warm water’ wordt het kokend water gemengd met koud water. Met een combikokendwaterkraan heb je snel warm water.

Hoe Vaak Franke Filter Vervangen?

Hoe vaak moet het Franke-filter worden vervangen? De kraan zal na het vervangen van het filter niet langer speciaal water leveren, maar je hebt nog steeds toegang tot koud en warm water. Bij de Franke mechanische kraan is er een vuistregel: ongeveer om de 12 maanden moet het filter worden vervangen. Dit geldt tot 11 oktober 2022.

Wat Is Een Combi Kokendwaterkraan?

Wat is een combi-kokendwaterkraan?
Een combi-kokendwaterkraan is een elektrisch apparaat dat werkt met een reservoir van 3 tot 7 liter inhoud gevuld met kokend water. Wanneer de kraan in de stand ‘kokend water’ staat, krijg je direct toegang tot kokend water. In de stand ‘warm water’ wordt het kokend water gemengd met koud water, zodat je snel warm water kunt gebruiken. Met een combi-kokendwaterkraan kun je dus efficiënt en snel warm water krijgen wanneer je het nodig hebt.

Hoe Lang Gaat Een Franke Filter Mee?

Om de kwaliteit van het water te kunnen blijven garanderen is het noodzakelijk om de Franke filter na 18 maanden te vervangen vanwege de mogelijke groei van bacteriën. Franke gaat ervan uit dat het centrale onthardingssysteem op de juiste wijze en volgens de voorschriften wordt onderhouden, wat bijdraagt aan de optimale werking en levensduur van de filter.

Hoe Lang Gaat Filter Mee?

Hoelang gaat een filter mee? De houdbaarheid van een filter hangt af van het type, maar gemiddeld gaat een filter 3 tot 6 jaar mee na de productiedatum. Een deeltjesfilter kan in principe onbeperkt houdbaar zijn als het op de juiste manier verpakt en opgeslagen wordt. Dit artikel is geschreven op 4 april 2019.

Details 49 franke kokend water kraan resetten

Eenvoudig Floww Installeren Met De Nieuwe Hub | De Schouw Witgoed - Youtube
Eenvoudig Floww Installeren Met De Nieuwe Hub | De Schouw Witgoed – Youtube
How To Reset The Mbox Filter On The Minerva Electronic 4-In-1 - Youtube
How To Reset The Mbox Filter On The Minerva Electronic 4-In-1 – Youtube
Franke Multi-Water Kraan - Hoe Werkt De Touch Kraan - Bediening - Youtube
Franke Multi-Water Kraan – Hoe Werkt De Touch Kraan – Bediening – Youtube
Franke Kokend Water Kraan 100 °C | Hoe Werkt De Franke Touch Kokend Water Kraan? - Youtube
Franke Kokend Water Kraan 100 °C | Hoe Werkt De Franke Touch Kokend Water Kraan? – Youtube
Franke - Instructies En Animatie'S
Franke – Instructies En Animatie’S
Franke 3-In-1 Kokend Water Kraan - Youtube
Franke 3-In-1 Kokend Water Kraan – Youtube
Franke Multi-Water Kraan - Installatie Video Perfect3 - Youtube
Franke Multi-Water Kraan – Installatie Video Perfect3 – Youtube

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic franke kokend water kraan resetten.

See more: https://c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *