Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Een Digitale Handtekening Maken: Een Complete Gids

Hoe Een Digitale Handtekening Maken: Een Complete Gids

How to Make Electronic Signature

Hoe Een Digitale Handtekening Maken: Een Complete Gids

How To Make Electronic Signature

Keywords searched by users: hoe een digitale handtekening maken digitale handtekening maken pdf gratis, digitale handtekening maken word, digitale handtekening maken telefoon, handtekening digitaal maken, handtekening generator, digitale handtekening maken met muis, online handtekening maken, digitale handtekening app

Wat is een digitale handtekening?

Een digitale handtekening is een elektronische versie van een handgeschreven handtekening waarmee je documenten digitaal kunt ondertekenen. Het biedt dezelfde juridische geldigheid en authenticiteit als een fysieke handtekening op papier. Met een digitale handtekening kun je online documenten ondertekenen en verzenden zonder dat je ze op papier hoeft af te drukken en met de hand hoeft te ondertekenen.

Een digitale handtekening maakt gebruik van cryptografische technieken om de integriteit en authenticiteit van het ondertekende document te waarborgen. Het maakt ook gebruik van unieke digitale certificaten die aan een persoon of organisatie zijn gekoppeld om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren. Hierdoor kan de ontvanger van het document er zeker van zijn dat het document niet is gewijzigd sinds de ondertekening en dat de afzender legitiem is.

Met de opkomst van digitale transacties en online documentverwerking is het gebruik van digitale handtekeningen steeds populairder geworden. Het biedt gemak, snelheid en veiligheid bij het ondertekenen en verzenden van belangrijke documenten.

Soorten digitale handtekeningen

Er zijn verschillende soorten digitale handtekeningen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de vereisten en het beoogde gebruik van het document. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten digitale handtekeningen:

 1. Standaard digitale handtekening: Dit is de meest voorkomende vorm van digitale handtekening. Het maakt gebruik van een privésleutel die gekoppeld is aan een digitale certificaat om het document te ondertekenen. De eigenaar van het certificaat kan de integriteit en authenticiteit van het ondertekende document garanderen.
 2. Geadvanceerde digitale handtekening: Deze vorm van digitale handtekening maakt gebruik van geavanceerde technieken, zoals biometrie en aanvullende identiteitsverificatie, om een nog hoger niveau van zekerheid en vertrouwen te bieden. Het kan ook extra informatie bevatten, zoals een tijdstempel, om de tijd van ondertekening vast te leggen.
 3. Kwalificerende digitale handtekening: Dit is de meest betrouwbare vorm van digitale handtekening en wordt erkend door de Europese eIDAS-verordening. Het maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken en vereist een gekwalificeerd certificaat dat is uitgegeven door een vertrouwde certificatiedienstverlener. Deze handtekening heeft dezelfde juridische waarde als een handgeschreven handtekening.

De keuze voor het type digitale handtekening hangt af van de specifieke vereisten en wettelijke normen van de betreffende jurisdictie.

Hoe maak je een digitale handtekening voor PDF en Word?

Het maken van een digitale handtekening voor PDF- en Word-documenten is relatief eenvoudig en vereist het gebruik van specifieke softwaretools. Hier zijn de stappen om een digitale handtekening te maken voor zowel PDF- als Word-bestanden:

Digitale handtekening maken voor PDF:

 1. Open het PDF-document dat je wilt ondertekenen in een PDF-editor of ondertekeningsprogramma.
 2. Zoek de optie voor het toevoegen van een handtekening en selecteer deze. Dit kan verschillen afhankelijk van de software die je gebruikt, maar meestal kun je deze vinden in het menu “Tools” of “Bewerken”.
 3. Selecteer de optie om een nieuwe handtekening te maken en volg de instructies om je handtekening te ontwerpen. Sommige programma’s bieden de mogelijkheid om je handtekening met de muis te tekenen, terwijl andere programma’s je vragen om een afbeelding van je handtekening te uploaden.
 4. Sla je handtekening op en plaats deze vervolgens in het PDF-document op de gewenste locatie. Je kunt de grootte en positie van je handtekening aanpassen zoals gewenst.
 5. Sla het ondertekende PDF-document op met je digitale handtekening.

Digitale handtekening maken voor Word:

 1. Open het Word-document dat je wilt ondertekenen in Microsoft Word.
 2. Plaats je cursor op de plaats in het document waar je je handtekening wilt toevoegen.
 3. Selecteer het tabblad “Invoegen” in de bovenste werkbalk van Word.
 4. Klik op de optie “Handtekeninglijn” in het menu en selecteer vervolgens “Handtekeninglijn toevoegen”.
 5. Volg de instructies om je handtekening te maken. Je kunt ervoor kiezen om je handtekening met de muis te tekenen of een afbeelding van je handtekening te uploaden.
 6. Sla het Word-document op met je digitale handtekening.

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig een digitale handtekening maken voor zowel PDF- als Word-documenten.

Een digitale handtekening maken met Acrobat Sign

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare methode om een digitale handtekening te maken, kun je gebruikmaken van Adobe Acrobat Sign. Acrobat Sign is een online platform waarmee je digitale handtekeningen kunt maken en documenten elektronisch kunt ondertekenen.

Volg deze stappen om een digitale handtekening te maken met Acrobat Sign:

 1. Maak een account aan op de website van Acrobat Sign en log in.
 2. Selecteer de optie om een nieuw document te uploaden of te maken dat je wilt ondertekenen.
 3. Kies de optie om een handtekening toe te voegen en volg de instructies om je handtekening te maken. Je kunt kiezen uit verschillende methoden, zoals het tekenen met de muis, uploaden van een afbeelding of het typen van je naam.
 4. Plaats je handtekening op de gewenste locatie in het document en pas de grootte en positie aan zoals nodig.
 5. Sla het document op met de digitale handtekening en deel het met de gewenste ontvanger(s).

Acrobat Sign biedt een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat je digitale handtekeningen veilig en betrouwbaar zijn.

Een digitale handtekening toevoegen aan Microsoft 365-bestanden

Als je Microsoft 365 gebruikt, kun je eenvoudig een digitale handtekening toevoegen aan je bestanden met behulp van de ingebouwde functies van Microsoft. Hier zijn de stappen om een digitale handtekening toe te voegen aan Microsoft 365-bestanden:

 1. Open het bestand dat je wilt ondertekenen in de bijbehorende Microsoft 365-toepassing, zoals Word, Excel of PowerPoint.
 2. Selecteer het tabblad “Invoegen” in de bovenste werkbalk van de toepassing.
 3. Klik op de optie “Handtekeningregel” in het menu en selecteer “Handtekeningregel invoegen”.
 4. Volg de instructies om je handtekening te maken. Je kunt ervoor kiezen om je handtekening met de muis te tekenen of een afbeelding van je handtekening te uploaden.
 5. Plaats je handtekening op de gewenste locatie in het bestand en pas de grootte en positie aan zoals nodig.
 6. Sla het bestand op met de digitale handtekening en deel het met de gewenste ontvanger(s).

Met de functies van Microsoft 365 kun je gemakkelijk digitale handtekeningen toevoegen aan je bestanden zonder dat je extra software of tools nodig hebt.

Een handtekening invoegen in documenten

Als je een handtekening wilt invoegen in documenten zonder gebruik te maken van gespecialiseerde software, kun je tools zoals Microsoft Office gebruiken. Volg deze instructies om een handtekening in documenten in te voegen:

Invoegen van een handgeschreven handtekening in Microsoft Word:

 1. Open het Word-document waarin je je handtekening wilt invoegen.
 2. Plaats de cursor op de plek waar je de handtekening wilt hebben.
 3. Selecteer het tabblad “Invoegen” in de bovenste werkbalk van Word.
 4. Klik op de optie “Afbeelding” in het menu en selecteer “Afbeelding uit bestand”.
 5. Navigeer naar de locatie waar je de afbeelding van je handtekening hebt opgeslagen en selecteer deze.
 6. Voeg de afbeelding toe aan het document en pas indien nodig de grootte en positie aan.

Invoegen van een digitale handtekening in Microsoft Word:

 1. Open het Word-document waarin je je digitale handtekening wilt invoegen.
 2. Plaats de cursor op de plek waar je de handtekening wilt hebben.
 3. Selecteer het tabblad “Invoegen” in de bovenste werkbalk van Word.
 4. Klik op de optie “Handtekening” in het menu en selecteer “Microsoft Office Signature Line”.
 5. Volg de instructies om je digitale handtekening te maken. Je kunt ervoor kiezen om je handtekening met de muis te tekenen of een afbeelding van je handtekening te uploaden.
 6. Plaats de handtekening op de gewenste locatie in het document en pas de grootte en positie aan als dat nodig is.

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig een handtekening invoegen in documenten met behulp van tools zoals Microsoft Office.

Veelgestelde vragen over digitale handtekeningen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over digitale handtekeningen:

 1. Hoe ziet een digitale handtekening eruit?
 2. Een digitale handtekening kan er verschillend uitzien, afhankelijk van het gebruikte softwareprogramma. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit een afbeelding van een handgeschreven handtekening, een getypte naam, of een reeks letters en nummers. Het belangrijkste is dat de digitale handtekening kan worden herkend als jouw persoonlijke onderscheidingsmerk.

 3. Hoe werkt een digitale handtekening?
 4. Een digitale handtekening maakt gebruik van cryptografische algoritmen om het ondertekende document te beveiligen. Het combineert de inhoud van het document met de identiteit van de ondertekenaar en een tijdstempel, waardoor het document uniek wordt beveiligd. Wanneer het document wordt geopend, kan de ontvanger de digitale handtekening verifiëren door de bijbehorende digitale certificaten te controleren.

 5. Kan ik een digitale handtekening maken op mijn telefoon of tablet?
 6. Ja, het is mogelijk om een digitale handtekening te maken op je telefoon of tablet met behulp van speciale apps of software. Deze apps kunnen je helpen bij het maken van een handgeschreven

Categories: Samenvatting 73 Hoe Een Digitale Handtekening Maken

How to Make Electronic Signature
How to Make Electronic Signature

Selecteer Invoegen > handtekeningregel. Selecteer Handtekeningregel voor Microsoft Office. In het vak Handtekening instellen kunt u een naam typen in het vak Voorgestelde ondertekenaar. U kunt ook een functie toevoegen in het vak Functie van voorgestelde ondertekenaar.

Digitale handtekening maken in een pdf.
 1. Open het pdf-bestand dat je wil ondertekenen.
 2. Klik in de werkbalk bovenin op het vulpen-teken. …
 3. Klik nog eens op Invullen en ondertekenen.
 4. Verplaats je muis naar waar je de handtekening wil zetten. …
 5. Klik op Handtekening en teken je nieuwe handtekening met je muis of trackpad.
Acrobat Sign stuurt het definitieve ondertekende document automatisch naar jou en de afzender.
 1. Klik op de koppeling ‘Bekijken en ondertekenen’ in de e-mail.
 2. Klik op de prompt in het document.
 3. Maak een elektronische handtekening.
 4. Selecteer de ondertekeningsoptie.
 5. Document ondertekenen.
 6. Rond je handtekening af.
 7. Verzend.
Onzichtbare digitale handtekeningen toevoegen aan Word, Excel of PowerPoint
 1. Klik op het tabblad Bestand.
 2. Klik op Info.
 3. Klik op Document beveiligen, Werkmap beveiligen of Presentatie beveiligen.
 4. Selecteer Een digitale handtekening toevoegen.
 5. Lees het bericht van Word, Excel of PowerPoint en klik op OK.

Hoe Maak Je Een Digitale Handtekening Aan?

Hoe maak je een digitale handtekening aan?

Om een digitale handtekening aan te maken met Acrobat Sign, volg je de onderstaande stappen:

1. Na het ondertekenen van het document, wordt dit automatisch naar zowel jou als de afzender gestuurd.
2. Open de e-mail en klik op de koppeling “Bekijken en ondertekenen”.
3. Volg de aanwijzingen in het document en klik op de prompt.
4. Maak een elektronische handtekening door de optie hiervoor te selecteren.
5. Kies de gewenste ondertekeningsoptie.
6. Rond je handtekening af.
7. Verzend het ondertekende document.

Met deze stappen kan je op een eenvoudige manier een digitale handtekening aanmaken met Acrobat Sign.

Hoe Maak Je Een Digitale Handtekening In Word?

Hoe maak je een digitale handtekening in Word?

Als je een digitale handtekening aan Word, Excel of PowerPoint wilt toevoegen, volg dan deze stappen:

1. Klik op het tabblad Bestand.
2. Ga naar het tabblad Info.
3. Zoek de optie Document beveiligen, Werkmap beveiligen of Presentatie beveiligen.
4. Selecteer de mogelijkheid om een digitale handtekening toe te voegen.
5. Lees het bericht van Word, Excel of PowerPoint en klik op OK.

Met deze stappen kun je nu eenvoudig een digitale handtekening toevoegen aan je documenten in Word, Excel of PowerPoint.

Hoe Maak Je Een Digitale Handtekening In Pdf?

Hoe maak je een digitale handtekening in PDF?

Om een digitale handtekening toe te voegen aan een PDF-document, kun je de volgende stappen volgen:

1. Open het PDF-document of -formulier in Adobe Acrobat of Adobe Reader.
2. Klik op “Vullen en ondertekenen” in het rechterdeelvenster.
3. Op de “Vullen en ondertekenen” werkbalk, klik op het pictogram “Ondertekenen”.
4. Kies vervolgens of je jouw handtekening wilt toevoegen of alleen je initialen.
5. Plaats de cursor op de gewenste locatie in het document en klik om de handtekening of initialen toe te voegen.

Met deze eenvoudige stappen kun je dus een digitale handtekening of initialen toevoegen aan een PDF-document. Probeer het zelf en maak je ondertekende documenten gemakkelijk digitaal!

Datum van publicatie: 13 juni 2023.

Samenvatting 19 hoe een digitale handtekening maken

Hoe Maak Je Een Handtekening Digitaal? - Youtube
Hoe Maak Je Een Handtekening Digitaal? – Youtube
Handtekening Invoegen In Word
Handtekening Invoegen In Word
Een Elektronische Handtekening Toevoegen In Ms Word
Een Elektronische Handtekening Toevoegen In Ms Word
Elektronische Ondertekening Zetten - Ondertekenen.Nl
Elektronische Ondertekening Zetten – Ondertekenen.Nl
Het Maken Van Een Digitale Handtekening - Youtube
Het Maken Van Een Digitale Handtekening – Youtube
Een Digitale Handtekening Voor Microsoft 365-Bestanden Toevoegen Of Verwijderen - Microsoft Ondersteuning
Een Digitale Handtekening Voor Microsoft 365-Bestanden Toevoegen Of Verwijderen – Microsoft Ondersteuning
Handtekening Invoegen In Word
Handtekening Invoegen In Word

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic hoe een digitale handtekening maken.

See more: https://c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *