Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Vieren Ze Kerst In Engeland – Tradities, Eten En Gezelligheid

Hoe Vieren Ze Kerst In Engeland – Tradities, Eten En Gezelligheid

Christmas traditions in Great Britain

Hoe Vieren Ze Kerst In Engeland – Tradities, Eten En Gezelligheid

Christmas Traditions In Great Britain

Keywords searched by users: hoe vieren ze kerst in engeland kerstmarkt engeland

1. De betekenis van Kerstmis in Engeland


Kerstmis is een belangrijk en veelgevierd feest in Engeland, met diepgewortelde tradities en betekenissen. Het wordt gevierd op 25 december om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Hoewel religieuze aspecten belangrijk zijn, heeft Kerstmis ook seculiere betekenissen gekregen, zoals samenzijn met familie en vrienden en het vieren van liefde en vreugde.

2. Kerstvoorbereidingen in Engeland


In Engeland beginnen de Kerstvoorbereidingen al vroeg in december. Huizen worden versierd met kerstverlichting en -versieringen, en vaak wordt er een kerstboom in huis gehaald. Ook worden kerstkaarten verstuurd om geliefden en vrienden fijne feestdagen toe te wensen. Daarnaast is het gebruikelijk om cadeaus te kopen en deze onder de kerstboom te leggen.

3. Traditionele Engelse gerechten met Kerstmis


Eten speelt een belangrijke rol tijdens Kerstmis in Engeland. Een traditioneel kerstdiner bestaat vaak uit geroosterde kalkoen, varkensvlees, ham of wild, geserveerd met groenten zoals aardappelen, wortelen, spruitjes en erwten. Daarnaast zijn de bekende Yorkshire-pudding en cranberrysaus populaire bijgerechten. Als dessert wordt vaak een kerstpudding geserveerd, vergezeld van custard of brandende rum. Ook mince pies, kleine taartjes gevuld met gedroogd fruit, behoren tot de traditionele lekkernijen.

4. Kerstversieringen in Engeland


Engeland staat bekend om zijn prachtige kerstversieringen. Huizen worden versierd met kerstverlichting, kerstkransen, guirlandes en kerstballen. Een traditionele versiering is de mistletoe, een plant die boven de deur wordt opgehangen. Volgens de traditie mag je iemand kussen die onder de mistletoe staat. Ook kerstkaarten met afbeeldingen van kerstbomen, engelen en rendieren zijn populair.

5. De rol van Father Christmas in Engeland


Father Christmas, ook wel bekend als de Kerstman, speelt een belangrijke rol in de kerstviering in Engeland. Hij wordt afgebeeld als een vriendelijke oude man met een dikke witte baard en rode kleding. Volgens de traditie komt Father Christmas op kerstavond cadeautjes brengen aan kinderen. Ze leggen hun sokken of kousen bij de open haard of aan het voeteneinde van hun bed, in de hoop dat Father Christmas ze vult met cadeautjes.

6. Kerstdag in Engeland: activiteiten en tradities


Op kerstdag zelf komen families samen om te genieten van elkaars gezelschap en een feestelijke maaltijd. Na het uitpakken van de cadeautjes wordt vaak een wandeling gemaakt om de feestelijke sfeer op te snuiven. Ook worden er vaak kerstfilms gekeken en gezelschapsspelletjes gespeeld. Een populaire activiteit is het zingen van kerstliedjes, zowel thuis als tijdens speciale kerkdiensten.

7. Boxing Day in Engeland


Op 26 december wordt Boxing Day gevierd in Engeland. Dit is een nationale feestdag waarop mensen vaak sportevenementen bijwonen, zoals voetbalwedstrijden of paardenraces. Ook wordt er veel gewinkeld tijdens Boxing Day, met grote kortingen in de winkels. Traditioneel was dit de dag waarop bedienden en werknemers cadeaus en fooien ontvingen van hun werkgevers.

8. Kerstinkopen in Londen


Londen is een populaire bestemming voor kerstinkopen. De stad is prachtig versierd en er zijn talloze winkels, warenhuizen en kerstmarkten te vinden. De bekende winkelstraat Oxford Street is vooral tijdens de kerstperiode een drukbezochte plek. Hier kunnen mensen cadeaus, kerstversieringen en andere feestartikelen kopen. Ook zijn er in Londen diverse kerstmarkten waar je typisch Engelse lekkernijen en ambachtelijke producten kunt vinden.

9. Kerstviering in kerken in Engeland


Voor veel mensen in Engeland heeft kerst een sterke religieuze betekenis. Kerken spelen daarom een belangrijke rol tijdens de kerstviering. Op kerstavond worden er vaak speciale nachtmisvieringen gehouden, waarbij kerstliederen worden gezongen en het kerstverhaal wordt voorgelezen. Op kerstdag zelf zijn er ochtenddiensten waarbij de geboorte van Jezus wordt gevierd. Kerkgangers zingen kerstliederen en luisteren naar een preek.

10. Andere regionale kersttradities in Engeland


Naast de algemene tradities zijn er ook regionale kersttradities in Engeland. Bijvoorbeeld, in Cornwall wordt de “Nadelik” gevierd, een traditioneel kerstfeest met zang en dans. In het noordoosten van Engeland wordt “Mummering” beoefend, waarbij mensen vermomd als figuren uit de kerstspelen langs de deuren gaan om liedjes te zingen. Deze regionale tradities dragen bij aan de diversiteit en rijkdom van de Britse kerstviering.

FAQs

 • 1. Hoe wordt kerstmarkt in Engeland genoemd?

  In Engeland staan kerstmarkten bekend als “Christmas markets” of “festive markets”. Deze markten bieden een scala aan kerstversieringen, ambachtelijke producten, cadeaus en lekkernijen.

 • 2. Welke zijn de populairste kerstmarkten in Engeland?

  Enkele populaire kerstmarkten in Engeland zijn de kerstmarkten in Londen, Bath, Manchester, Birmingham en York. Deze markten zijn prachtig versierd en bieden een unieke kerstervaring.

 • 3. Welke typisch Engelse gerechten kan ik vinden op een kerstmarkt in Engeland?

  Op een kerstmarkt in Engeland kun je typisch Engelse gerechten vinden, zoals Yorkshire pudding, mince pies, geroosterde kastanjes, mulled wine (warme kruidige wijn) en traditionele pasteitjes gevuld met vlees of groenten.

 • 4. Zijn kerstmarkten in Engeland alleen in grote steden te vinden?

  Nee, kerstmarkten in Engeland zijn niet alleen te vinden in grote steden. Ook kleinere steden en dorpen organiseren vaak hun eigen kerstmarkten. Deze markten kunnen een intiemere en gezelligere sfeer bieden.

 • 5. Is het noodzakelijk om entree te betalen voor kerstmarkten in Engeland?

  Nee, de meeste kerstmarkten in Engeland zijn gratis toegankelijk. Je kunt vrij rondlopen en genieten van de festiviteiten en kraampjes. Sommige attracties of activiteiten op de markt kunnen echter wel extra kosten met zich meebrengen.

Hopelijk geeft dit artikel je een goed inzicht in hoe Kerstmis in Engeland wordt gevierd en welke tradities en gebruiken daarbij horen. Of je nu op zoek bent naar informatie over kerstvoorbereidingen, traditionele gerechten of kerstinkopen, Engeland biedt een scala aan ervaringen en festiviteiten tijdens de kerstperiode. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan een van de prachtige kerstmarkten en te genieten van de feestelijke sfeer.

Categories: Verzamelen 31 Hoe Vieren Ze Kerst In Engeland

Christmas traditions in Great Britain
Christmas traditions in Great Britain

Kerst in Engelstalige landen zoals Engeland, Canada, Australië enz. wordt vaak op kerstavond gevierd met het speciale kerstdiner, kalkoen en kerstpudding. Een kerstpudding is een pudding die grotendeels uit rozijnen bestaat. Verder speelt de Kerstman een grote rol.De kerst in Engeland wordt mega groots aangepakt met veel versieringen, het traditionele kerstdiner en natuurlijk de kerst pudding. Christmas Carols worden op straten gezongen en 70% van de Britten gaan op kerstavond naar de kerk. Het diner bestaat meestal uit gebraden kalkoen met cranberry saus en roasted potatoes.Eerste kerstdag is de enige dag in Engeland dat men de kerst viert. Op eerste kerstdag zijn dan ook alle toeristen attracties, winkels, theaters en bioscopen gesloten.

Denk je aan kerst in het Verenigd Koninkrijk, dan denk je aan:
 • Lichtjes met Kerstmis.
 • Kerst op televisie. Kerstreclames. Kersttoespraak.
 • Kerstkaarten.
 • Christmas cracker.
 • Mince pies.
 • Nog wat Britse kerstfeitjes:
 • Britse kerstviering. Advent. Kerstavond. Eerste Kerstdag. Tweede Kerstdag (Boxing Day)
 • Kerstmarkten en kerstshoppen.

Hoe Vieren Mensen In Engeland Kerst?

In Engeland wordt Kerst groots gevierd met veel versieringen, het traditionele kerstdiner en natuurlijk de kerstpudding. Christmas Carols worden op straten gezongen en 70% van de Britten gaat op kerstavond naar de kerk. Het kerstdiner bestaat meestal uit gebraden kalkoen met cranberrysaus en geroosterde aardappelen. Familie en vrienden komen samen om deze feestelijke maaltijd te delen en cadeautjes uit te wisselen. De feestdagen zijn een tijd van vreugde en gemeenschap in Engeland, waar veel mensen ook deelnemen aan liefdadigheidsevenementen om anderen te helpen tijdens deze speciale tijd van het jaar.

Wat Doen Ze Met Kerst In Engeland?

Als je denkt aan kerst in het Verenigd Koninkrijk, denk je aan verschillende tradities en gebruiken. Het begint met de versieringen, zoals lichtjes die de straten en huizen verlichten tijdens de kerstperiode. Daarnaast is kerst op televisie een belangrijk onderdeel van de viering, met speciale kerstuitzendingen en kerstreclames. Ook kun je de jaarlijkse kersttoespraak van de koning(in) verwachten.

Het versturen van kerstkaarten is een traditie die veel mensen in het Verenigd Koninkrijk volgen. Het openen van Christmas crackers is ook een geliefd moment tijdens kerst. Dit zijn feestelijke snoepjesrolletjes die een knallend geluid maken als ze worden geopend en die kleine cadeautjes en papieren hoedjes bevatten.

Wat betreft eten, worden mince pies veel gegeten tijdens kerst. Dit zijn kleine gebakjes gevuld met vruchten en kruiden. Verder zijn er nog meer Britse kerstfeitjes, zoals de viering van Advent, kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag (ook bekend als Boxing Day) en de vele kerstmarkten en winkels waar je kerstcadeaus kunt kopen.

Hoeveel Dagen Kerst In Engeland?

In Engeland wordt Kerstmis op de eerste kerstdag gevierd. Op deze dag zijn alle toeristische attracties, winkels, theaters en bioscopen gesloten. Het is de belangrijkste dag van het Kerstfeest en wordt uitgebreid gevierd. In heel Engeland zijn er verschillende tradities en festiviteiten die plaatsvinden. De meeste mensen vieren deze dag samen met hun familie en vrienden, genieten van een heerlijk feestmaal en wisselen cadeaus uit. Het is een tijd waarin mensen samenkomen en de kerstsfeer ervaren. Hoewel eerste kerstdag de belangrijkste dag is, worden ook de dagen ervoor en erna als onderdeel van de Kerstperiode beschouwd.

Hoe Wordt De Kerstman Genoemd In Engeland?

Hoe wordt de kerstman genoemd in Engeland?

In Engeland wordt de kerstman vaak aangeduid als Father Christmas of Santa Claus. Hij is een iconisch figuur die cadeautjes brengt aan kinderen tijdens de kerstperiode. In verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk, zoals Schotland, wordt hij ook wel Santa of Santa Claus genoemd. Deze traditie is vergelijkbaar met die in andere Engelssprekende landen zoals de Verenigde Staten en Canada. De kerstman wordt vaak afgebeeld in een rood pak met een witte baard en zijn uitstraling is gebaseerd op de Amerikaanse versie van Santa Claus. In Engeland is het gebruikelijk voor kinderen om hun wensenlijstjes naar de kerstman te sturen en hem te verwelkomen met melk en koekjes op kerstavond.

Ontdekken 50 hoe vieren ze kerst in engeland

Kerstmis In Groot-Brittannië: De Britse Kersttradities - Britblog
Kerstmis In Groot-Brittannië: De Britse Kersttradities – Britblog
Kerstmis In Groot-Brittannië: De Britse Kersttradities - Britblog
Kerstmis In Groot-Brittannië: De Britse Kersttradities – Britblog

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic hoe vieren ze kerst in engeland.

See more: https://c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *