Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Karakter Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Loyaal En Levendig

Karakter Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Loyaal En Levendig

Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Top 10 Facts

Karakter Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Loyaal En Levendig

Nova Scotia Duck Tolling Retriever – Top 10 Facts

Keywords searched by users: karakter nova scotia duck tolling retriever toller als eerste hond, nova scotia duck tolling retriever alleen thuis, toller retriever grootte, nova scotia duck tolling retriever fokker, nova scotia duck tolling retriever prijs, nova scotia duck tolling retriever kopen, toller scream, nova scotia duck tolling retriever opvoeding

Karakter van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als Toller, is een middelgroot en krachtig ras dat oorspronkelijk uit Canada komt. Tegenwoordig is de Toller geliefd als gezelschapsdier en als jachthond. Ze hebben een uniek karakter en temperament dat hen onderscheidt van andere retrievers.

Kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller staat bekend om zijn levendige en speelse karakter. Ze zijn vrolijk en energiek, en zullen altijd klaarstaan voor avontuur en spelletjes. Dit ras heeft een duidelijke voorliefde voor water en is een uitstekende zwemmer. Ze hebben een dikke waterafstotende vacht die hen warm en droog houdt, zelfs in koud water.

Daarnaast hebben Tollers een unieke jachtmethode genaamd “tollen”. Ze spelen langs de waterkant en imiteren gedrag van een vos om eenden aan te trekken. Zodra de eenden binnen bereik zijn, springt de Toller het water in om de prooi te apporteren. Dit jachtinstinct maakt de Toller tot een uitstekende jachthond en een fantastische metgezel voor actieve eigenaren.

Intelligentie van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller is een bijzonder intelligente hond met een uitstekend leervermogen. Ze zijn snel van begrip en hebben vaak maar een paar herhalingen nodig om een nieuw commando te leren. Deze intelligentie maakt de Toller tot een geschikte kandidaat voor gehoorzaamheidstraining en andere hondensporten. Met de juiste begeleiding kunnen ze uitblinken in behendigheid, obedience en flyball.

Speelsheid en levendigheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller is een levendige en actieve hond die altijd op zoek is naar vermaak. Ze hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om tevreden en gelukkig te zijn. Een dagelijkse wandeling, spelsessies en interactieve speeltjes zijn essentieel om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Door hun speelse karakter zijn ze ook zeer geschikt als gezinshond, vooral voor actieve gezinnen met kinderen.

Sociaal gedrag van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Over het algemeen is de Toller een vriendelijke en sociale hond die goed kan opschieten met andere honden en huisdieren. Ze hebben vaak een vrolijke en open houding ten opzichte van vreemden, maar kunnen terughoudend zijn bij het eerste contact. Het is belangrijk om de Toller op jonge leeftijd te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen bij verschillende mensen, dieren en situaties.

Gehoorzaamheid en trainbaarheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller is zeer gehoorzaam en heeft een sterke wil om te behagen. Ze vinden het leuk om nieuwe commando’s te leren en genieten van de uitdaging van training. Het is echter belangrijk om consequent en geduldig te zijn tijdens de training, omdat ze soms eigenwijs kunnen zijn. Positieve bekrachtiging en beloningen werken het beste bij dit ras.

Daarnaast is het aan te raden om op jonge leeftijd met de training te beginnen en door te gaan met regelmatige oefeningen en herhalingen. Dit zal helpen bij het handhaven van gehoorzaamheid en het voorkomen van ongewenst gedrag.

Jagen en apporteren instinct van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Het jachtinstinct van de Toller is diep geworteld in hun karakter. Ze hebben een sterke drive om te jagen en zijn uitstekende apporteurs. Dit ras is vooral gespecialiseerd in het jagen op watervogels. Ze hebben de neiging om geïnteresseerd te raken in bewegende vogels, dus het is belangrijk om ze onder controle te houden tijdens wandelingen en bijvoorbeeld niet los te laten lopen in de buurt van watervogels.

Vriendelijkheid en aanhankelijkheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller staat bekend om zijn vriendelijkheid en aanhankelijkheid. Ze hechten zich sterk aan hun gezin en willen graag betrokken zijn bij alles wat er gebeurt. Ze zijn gezelschapsdieren in hart en nieren en kunnen soms verlatingsangst ontwikkelen als ze te lang alleen worden gelaten. Een goede socialisatie en geleidelijke training voor alleen zijn kan helpen bij het creëren van een evenwichtige Tollervriend.

Verzorging en behoeften van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller heeft een dikke, waterafstotende dubbele vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Wekelijks borstelen is essentieel om de vacht gezond te houden en klitten te voorkomen. In de ruitijd zal de Toller meer verharen en kan dagelijks borstelen nodig zijn.

Naast verzorging is voldoende lichaamsbeweging belangrijk voor de Toller. Ze hebben veel energie en moeten dagelijks worden uitgedaagd met wandelingen, spelletjes en trainingssessies. Ze gedijen het beste in een omgeving met een grote omheinde tuin waar ze veilig kunnen rennen en spelen.

Veelgestelde vragen

Kan een Toller als eerste hond worden genomen?

Ja, een Toller kan een geschikte eerste hond zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat ze actief en energiek zijn. Ze hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om tevreden te zijn. Daarnaast is het belangrijk om tijd te investeren in training en socialisatie vanaf een jonge leeftijd.

Kan een Nova Scotia Duck Tolling Retriever alleen thuis zijn?

Hoewel de Toller een aanhankelijke hond is, kunnen ze over het algemeen goed alleen thuis zijn, mits ze voldoende beweging en stimulatie hebben gehad. Het is belangrijk om ze te voorzien van voldoende speelgoed en puzzels om hen bezig te houden tijdens jouw afwezigheid.

Hoe groot wordt een Toller retriever?

Een volwassen Toller is meestal tussen de 48 en 51 centimeter groot aan de schouder en weegt tussen de 17 en 23 kilogram.

Waar vind ik een Nova Scotia Duck Tolling Retriever fokker?

Er zijn verschillende fokkers in Nederland die Nova Scotia Duck Tolling Retrievers fokken. Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen die zich houdt aan de richtlijnen en standaarden van het ras. Je kunt contact opnemen met de Nederlandse Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club voor meer informatie en fokkerijverwijzingen.

Wat is de prijs van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

De prijs van een Toller kan variëren, afhankelijk van de fokker, de bloedlijnen en de kwaliteit van de pup. Verwacht te betalen tussen de €1200 en €2000 voor een gezonde en raszuivere Toller van een gerenommeerde fokker.

Waar kan ik een Nova Scotia Duck Tolling Retriever kopen?

Je kunt een Nova Scotia Duck Tolling Retriever kopen bij een gerenommeerde fokker. Zorg ervoor dat je jouw onderzoek doet en bezoek verschillende fokkers voordat je een beslissing neemt. Het is belangrijk om met de fokker te praten, de ouderhonden te ontmoeten en de leefomstandigheden van de pups te inspecteren om ervoor te zorgen dat je een gezonde en goed verzorgde pup krijgt.

Wat is de “Toller scream”?

De “Toller scream” is een uniek geluid dat Tollers maken wanneer ze opgewonden zijn of aandacht nodig hebben. Het lijkt op een mix tussen een jodel en een huil en kan behoorlijk luid zijn. Dit gedrag is typisch voor het ras en sommige Tollers zijn er meer vatbaar voor dan andere. Het kan versterkt worden door oefeningen zoals apporteren of andere intense fysieke activiteiten.

Hoe moet ik een Nova Scotia Duck Tolling Retriever opvoeden?

Een Toller heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. Begin met de training op jonge leeftijd en wees geduldig en consistent. Beloon goed gedrag en gebruik positieve bekrachtigingstechnieken. Vermijd harde correcties of fysieke straffen, omdat dit het vertrouwen van de Toller kan schaden.

Het kan ook nuttig zijn om deel te nemen aan een gehoorzaamheidscursus met jouw Toller om de basiscommando’s te leren en om de socialisatie te bevorderen.

Kortom, de Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een unieke en fascinerende hond met een levendig karakter. Ze zijn intelligent, speels en vriendelijk, en maken geweldige metgezellen voor actieve eigenaren. Met de juiste verzorging, training en socialisatie kan de Toller een loyale en liefdevolle toevoeging aan jouw gezin zijn.

Categories: Top 18 Karakter Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Top 10 Facts
Nova Scotia Duck Tolling Retriever – Top 10 Facts

Toller Als Eerste Hond

Nova Scotia Duck Tolling Retriever als eerste hond: Een complete gids

Heb je er ooit aan gedacht om een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) als eerste hond te nemen? Deze prachtige en intelligente hondenrassen hebben veel te bieden aan nieuwe hondeneigenaren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Toller als eerste hond en alles wat je moet weten voordat je deze beslissing neemt. We zullen hun karakter, eigenschappen, trainingsbehoeften en verzorging bespreken. Laten we beginnen!

## Inleiding tot de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Canada. Ze staan bekend om hun prachtige rode vacht en vrolijke persoonlijkheid. Tollers zijn gefokt om te jagen en te apporteren, met name op watervogels. Ze waren aanvankelijk bedoeld om de eenden naar de jagers toe te lokken, vandaar hun naam “tolling”. Deze retrievers zijn niet alleen uitstekende jachthonden, maar ook geweldige metgezellen voor het gezin.

## Karakter en eigenschappen van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Het karakter van de Toller is een van hun meest opvallende eigenschappen. Ze staan bekend om hun vriendelijke en energieke persoonlijkheid. Tollers zijn zeer intelligent en hebben een sterke wil om te behagen. Ze zijn gemakkelijk te trainen en pakken nieuwe commando’s snel op. Deze honden zijn trouw en toegewijd aan hun eigenaren, en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Tollers hebben echter ook een hoge energieniveau en hebben voldoende lichaamsbeweging nodig om in goede gezondheid en gelukkig te blijven. Naast fysieke activiteit hebben ze ook geestelijke stimulatie nodig om verveling te voorkomen. Dit ras houdt van uitdagingen, dus zorg voor speelgoed en spelletjes die hun intelligentie en jachtinstinct stimuleren.

## Trainingsbehoeften van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Toller heeft een goede training nodig vanaf jonge leeftijd. Ze zijn zeer intelligent en leren snel, maar kunnen ook eigenwijs zijn. Consistente en positieve trainingstechnieken werken het beste bij dit ras. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met socialisatie en gehoorzaamheidstraining om ongewenst gedrag en verlegenheid tegen te gaan.

Tollers blinken uit in verschillende hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en apporteerwedstrijden. Deze activiteiten zullen niet alleen hun fysieke behoeften vervullen, maar ook hun naturlijke vaardigheden benutten. Het is altijd aan te raden om professionele hulp in te schakelen bij de training van dit ras, vooral als je een nieuwe hondeneigenaar bent.

## Verzorging van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De vacht van de Toller vereist regelmatige verzorging om klitten en vuil te voorkomen. Ze hebben een dikke, dubbele vacht die waterafstotend is. Borstel de vacht minstens twee keer per week om dode haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Tijdens het ruiperiode kunnen ze meer verharen, dus extra verzorging is dan nodig.

Naast de vachtverzorging is het belangrijk om de oren van de Toller regelmatig te controleren en schoon te maken om oorinfecties te voorkomen. Ze zijn over het algemeen gezonde honden, maar zoals bij elk ras zijn er enkele erfelijke aandoeningen waar je op moet letten, waaronder heupdysplasie en oogproblemen. Regelmatige controles bij de dierenarts zijn belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren.

## Veelgestelde vragen over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever: Toller als eerste hond

### 1. Is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever geschikt voor beginners?

Ja, de Toller kan een goede keuze zijn voor beginners, maar het is belangrijk om de tijd en het geduld te hebben die nodig is voor hun training en verzorging. Ze zijn zeer intelligent en leergierig, maar hebben ook voldoende mentale en fysieke stimulatie nodig.

### 2. Kan een Toller goed overweg met kinderen en andere huisdieren?

Ja, Tollers zijn over het algemeen vriendelijk en goed in de omgang met kinderen en andere huisdieren, mits ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn.

### 3. Hoeveel beweging heeft een Toller nodig?

De Toller heeft veel beweging nodig vanwege hun hoge energieniveau. Ze hebben behoefte aan dagelijkse wandelingen, spelen en mentale stimulatie.

### 4. Hoeveel tijd moet ik besteden aan de verzorging van een Toller?

De vacht van een Toller vereist regelmatig borstelen om klitten en vuil te voorkomen. Daarnaast moeten de oren regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt. Verder is het belangrijk om regelmatige bezoeken aan de dierenarts te plannen voor gezondheidscontroles en vaccinaties.

### 5. Kan een Toller in een appartement leven?

Hoewel een Toller een actieve hond is, kan hij wel in een appartement leven, mits hij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt. Een huis met een omheinde tuin zou echter ideaal zijn voor dit ras.

### 6. Heeft een Toller veel training nodig?

Ja, de Toller heeft training nodig vanwege hun intelligentie en enigszins eigenwijze karakter. Ze floreren met positieve en consistente trainingstechnieken en vinden het leuk om nieuwe trucs te leren.

### 7. Kan een Toller goed alleen zijn?

Tollers zijn sociale honden en kunnen last hebben van verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten. Het is belangrijk om langzaam te wennen aan het alleen zijn en te zorgen voor voldoende mentale stimulatie voordat je ze alleen laat.

## Conclusie

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan een geweldige eerste hond zijn voor de juiste eigenaar. Ze zijn intelligent, vriendelijk en energiek, en hebben veel te bieden aan hun eigenaren. Het is belangrijk om hun trainingsbehoeften en verzorging te begrijpen voordat je deze beslissing neemt. Met de juiste training, socialisatie en verzorging zal de Toller een loyale metgezel zijn voor vele jaren. Neem de tijd om dit prachtige ras te leren kennen en geniet van de ervaring van het hebben van een Toller als eerste hond!

Referentiemateriaal:
– [Karakter – Nova Scotia Duck Tolling Retriever](https://www.novascotiaducktollingretriever.nl/karakter/)
– [Nova Scotia duck tolling retriever: intelligent en lief](https://www.maxizoo.be/nl/magazine/hond/rassen/nova-scotia-duck-tolling-retriever/)
– [Alles over de Nova Scotia duck tolling retriever – Karakter](https://hondtrainen.nl/ras/nova-scotia-duck-tolling-retriever/)
– [Nova Scotia Duck Tolling Retriever karakter | Leer meer!](https://www.faysvision.nl/nova-scotia-duck-tolling-retriever-karakter/)
– [Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Karakter | Verzorging](https://www.nieuwehond.nl/nova-scotia-duck-tolling-retriever/)
– [Nova Scotia Duck Tolling Retriever, alias Toller](https://www.onzehond.nl/rassen/nova-scotia-duck-tolling-retriever-alias-toller/)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Alleen Thuis

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Alleen Thuis: Een Gids voor Eigenschappen en Training

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als de Toller, is een geliefd hondenras vanwege zijn intelligentie, vriendelijke aard en behendigheid. Veel mensen willen graag weten hoe deze honden zich gedragen wanneer ze alleen thuis zijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en hoe u hem kunt trainen om zich comfortabel te voelen wanneer hij alleen is.

– Wat zijn de kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?
– Hoe kan ik mijn Toller trainen om alleen thuis te zijn?
– Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen waarmee Tollers te maken krijgen wanneer ze alleen zijn?
– Hoe kan ik mijn Toller kalmeren en geruststellen wanneer hij alleen thuis is?
– Hoeveel tijd kan een Toller alleen thuis doorbrengen?

Wat zijn de kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgroot tot groot hondenras, bekend om zijn rode vacht en witte aftekeningen. Ze hebben een aantrekkelijke uitstraling met hun expressieve ogen en vriendelijke glimlach. Tollers hebben een gemiddelde hoogte van ongeveer 48-51 cm en wegen meestal tussen de 17-23 kg.

Qua karakter staan Tollers bekend als intelligent, energiek en vriendelijk. Ze zijn zeer loyaal naar hun gezin en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Tollers hebben een sterke werkethiek en hebben behoefte aan voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

Hoe kan ik mijn Toller trainen om alleen thuis te zijn?

Het is belangrijk om Tollers op jonge leeftijd te leren dat het alleen zijn een normaal onderdeel is van hun leven. Begin met korte periodes van afwezigheid en bouw dit langzaam op. Hier zijn enkele tips om uw Toller te helpen wennen aan het alleen zijn:

1. Maak een comfortabele omgeving: Zorg ervoor dat uw Toller toegang heeft tot zijn favoriete speelgoed, comfortabel bed en water voordat u vertrekt.

2. Geleidelijke training: Start met korte afwezigheidsmomenten en verleng deze geleidelijk aan. Beloon uw Toller wanneer u terugkomt en hij zich goed heeft gedragen.

3. Maak gebruik van positieve versterking: Beloon gewenst gedrag met lof, traktaties en speeltijd. Vermijd straffen, omdat dit angst en ongewenst gedrag kan versterken.

4. Gebruik hulpmiddelen: Sommige Tollers kunnen baat hebben bij het gebruik van kauwspeeltjes, muziek of tv-geluiden om hen te helpen ontspannen wanneer ze alleen zijn.

Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen waarmee Tollers te maken krijgen wanneer ze alleen zijn?

Tollers kunnen last hebben van verlatingsangst, een veelvoorkomend probleem bij honden die moeite hebben om alleen thuis te zijn. Symptomen van verlatingsangst kunnen zijn: overmatig blaffen, vernielzucht, onzindelijkheid en onrustig gedrag. Hier zijn enkele manieren om deze problemen aan te pakken:

1. Stapsgewijze training: Bouw het alleen zijn langzaam op, beginnend met korte periodes en geleidelijk aan verlengen. Dit stelt uw Toller in staat om te wennen aan uw afwezigheid.

2. Gedragstherapie: In ernstige gevallen kan het raadzaam zijn om een gedragstherapeut te raadplegen die gespecialiseerd is in verlatingsangst om uw Toller te helpen het probleem aan te pakken.

3. Ruimtebeperking: Overweeg om uw Toller in een veilige en beperkte ruimte te houden, zoals een kennel of een hondenkamer, wanneer u weg bent. Dit kan een gevoel van veiligheid en kalmte bevorderen.

Hoe kan ik mijn Toller kalmeren en geruststellen wanneer hij alleen thuis is?

Er zijn verschillende manieren om uw Toller te kalmeren en gerust te stellen wanneer hij alleen is:

1. Routine: Houd een vaste dagelijkse routine aan, inclusief vaste tijden voor voeden, wandelen en spelen. Dit kan uw Toller helpen zich veilig en ontspannen te voelen.

2. Ontspanningstechnieken: Gebruik ontspanningstechnieken zoals het spelen van rustgevende muziek, het gebruik van een verdamper met kalmerende geuren of het geven van een speciale traktatie zoals een gevulde kong om uw Toller af te leiden en te ontspannen.

3. Voldoende lichaamsbeweging: Zorg ervoor dat uw Toller voldoende lichaamsbeweging krijgt voordat u vertrekt. Dit kan helpen om overtollige energie kwijt te raken en hem meer ontspannen te laten zijn wanneer hij alleen is.

Hoeveel tijd kan een Toller alleen thuis doorbrengen?

Het is belangrijk om te begrijpen dat elke hond individueel is en dat de tijd die een Toller comfortabel alleen kan zijn kan variëren. Over het algemeen kunnen volwassen Tollers maximaal 4-6 uur alleen worden gelaten, terwijl puppy’s en jongere honden meestal kortere periodes kunnen verdragen. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, mentale stimulatie en gezelschap tijdens de resterende tijd dat u thuis bent.

Conclusie

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan een geweldige metgezel zijn en zich goed aanpassen aan het alleen zijn, mits hij op de juiste manier wordt getraind en gestimuleerd. Met geduld, consistentie en positieve versterking kunt u uw Toller leren zich comfortabel te voelen wanneer hij alleen thuis is. Vergeet niet om altijd rekening te houden met de individuele behoeften van uw hond en om professionele hulp te zoeken als u problemen ondervindt bij het trainen van uw Toller om alleen thuis te zijn.

FAQ

1. Wat zijn de kenmerken van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever staat bekend om zijn intelligentie, energie en vriendelijkheid. Ze hebben een middelgroot tot groot formaat, rode vacht en witte aftekeningen.

2. Hoe kan ik mijn Toller trainen om alleen thuis te zijn?
Het is belangrijk om uw Toller geleidelijk te trainen om alleen te zijn door korte periodes van afwezigheid op te bouwen. Gebruik positieve versterking en zorg voor een comfortabele omgeving.

3. Wat zijn veelvoorkomende problemen waarmee Tollers te maken krijgen wanneer ze alleen zijn?
Verlatingsangst is een veelvoorkomend probleem bij Tollers. Symptomen kunnen zijn overmatig blaffen, vernielzucht en onrustig gedrag.

4. Hoe kan ik mijn Toller kalmeren en geruststellen wanneer hij alleen thuis is?
U kunt uw Toller kalmeren door een vaste dagelijkse routine aan te houden, ontspanningstechnieken toe te passen en voldoende lichaamsbeweging te bieden.

5. Hoeveel tijd kan een Toller alleen thuis doorbrengen?
Volwassen Tollers kunnen doorgaans 4-6 uur alleen worden gelaten, terwijl puppy’s en jongere honden kortere periodes kunnen verdragen. Het is belangrijk om altijd rekening te houden met de individuele behoeften van uw hond.

Samenvatting 41 karakter nova scotia duck tolling retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Karakter | Leer Meer!
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Karakter | Leer Meer!
Nova Scotia Duck Retriever Puppy On On Yellow Background. Charming Dog In  The Studio. Stock Image - Image Of Cute, Purebred: 253552471
Nova Scotia Duck Retriever Puppy On On Yellow Background. Charming Dog In The Studio. Stock Image – Image Of Cute, Purebred: 253552471

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic karakter nova scotia duck tolling retriever.

See more: c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *