Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Lampion Maken Van Papier: Een Creatieve Knutselactiviteit

Lampion Maken Van Papier: Een Creatieve Knutselactiviteit

Een lampion maken van papier - Leuk voor Sint Maarten!

Lampion Maken Van Papier: Een Creatieve Knutselactiviteit

Een Lampion Maken Van Papier – Leuk Voor Sint Maarten!

Keywords searched by users: lampion maken van papier lampion maken met bakpapier, lampion knutselen peuters, lampion maken met ballon, chinese lampion maken, lampion maken van plastic fles, lampion maken papier maché, lampion maken glazen potje, lampion maken melkpak

Lampion maken van papier: Stap-voor-stap gids en veel inspiratie

Lampionnen zijn een leuke en traditionele versiering, vooral in Nederland tijdens feesten zoals Sint-Maarten en Koningsdag. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook leuk om zelf te maken. In dit artikel laten we je zien hoe je een lampion kunt maken van papier. We zullen stap voor stap de instructies volgen en je enkele creatieve ideeën en inspiratie geven. Laten we beginnen!

Benodigdheden

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst met materialen die je nodig hebt om een lampion te maken van papier:

 • Vliegerpapier
 • Schaar
 • Lijm of plakband
 • Draad of touw
 • Eventuele versieringen zoals stickers, glitters en lintjes

Zorg ervoor dat je al deze benodigdheden hebt klaargelegd voordat je begint. Op die manier hoef je niet steeds te zoeken terwijl je aan het knutselen bent.

Voorbereiding

Voordat je begint met het maken van de lampion, is het belangrijk om een goede werkomgeving te creëren. Kies een schoon oppervlak waar je kunt werken en zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om je materialen neer te leggen.

Stappenplan: Lampion maken van papier

Volg deze eenvoudige stappen om een lampion van papier te maken:

 1. Kies het vliegerpapier voor je lampion. Je kunt vliegerpapier in verschillende kleuren gebruiken om een kleurrijke en levendige lampion te maken. Knip het papier in de gewenste vorm voor je lampion. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cilindervormige lampion of een bolvormige lampion.
 2. Knip vervolgens een strook van het vliegerpapier. Deze strook moet lang genoeg zijn om rondom de rand van de lampionvorm te passen.
 3. Neem de strook vliegerpapier en lijm of plak deze rondom de rand van de lampionvorm. Zorg ervoor dat het vliegerpapier goed vastzit aan de vorm.
 4. Maak aan de bovenkant van de lampionvorm twee gaatjes waar je het draad of touw doorheen kunt rijgen. Dit wordt gebruikt om de lampion op te hangen.
 5. Trek het draad of touw door de gaatjes en zorg ervoor dat het stevig vastzit. Dit is hoe je de lampion kunt ophangen.
 6. Als laatste stap kun je de lampion naar wens versieren met stickers, glitters, lintjes of andere decoraties. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg persoonlijke details toe aan je lampion.

En dat is alles! Je hebt zojuist je eigen lampion gemaakt van papier. Hang het op en geniet van de gezellige sfeer die het creëert tijdens feestelijke gelegenheden zoals Sint-Maarten.

Veiligheidstips

Hier zijn enkele veiligheidstips om in gedachten te houden tijdens het maken van een lampion:

 • Zorg ervoor dat kinderen altijd onder toezicht van een volwassene werken, vooral bij het gebruik van scherpe voorwerpen zoals een schaar.
 • Wees voorzichtig met het gebruik van lijm of plakband om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Laat de kinderen weten dat ze voorzichtig moeten zijn met deze materialen.
 • Houd rekening met de omgeving waar de lampion wordt opgehangen om te voorkomen dat deze in contact komt met open vuur of andere hete objecten. Plaats de lampion op een veilige afstand van kaarsen of andere warmtebronnen.

Meer inspiratie en bronnen

Wil je nog meer ideeën opdoen voor het maken van lampionnen? Hier zijn enkele bronnen die je kunt raadplegen:

Met deze inspiratiebronnen en de stappen die we in dit artikel hebben geleerd, kun je aan de slag gaan met het maken van je eigen lampionnen van papier. Veel plezier en laat je creativiteit de vrije loop!

Categories: Aggregeren 37 Lampion Maken Van Papier

Een lampion maken van papier - Leuk voor Sint Maarten!
Een lampion maken van papier – Leuk voor Sint Maarten!

Hoe Maak Je Een Lampion Van Papier?

Hoe maak je een lampion van papier?

Een lampion van papier maken is eenvoudig en leuk. Om te beginnen kun je twee papieren bordjes nemen en deze in het midden uitsnijden, zodat er een gat ontstaat. Vervolgens kun je gekleurd vloeipapier achter het gat plakken om een mooi gekleurd effect te geven. Om de rand van de bordjes kun je bloemblaadjes plakken om de lampion nog mooier te maken. Daarna kun je de twee borden aan elkaar vastplakken, met een groen stokje daartussen als de steel van de bloem. Hier kun je de lampion aan vasthouden. Dit is een eenvoudige manier om je eigen lampion van papier te maken. Probeer het zelf en geniet van je zelfgemaakte lampion!

Wat Voor Papier Voor Lampion?

Wat voor papier is geschikt om lampionnen mee te knutselen? Vliegerpapier is dun en laat licht door, waardoor het bijzonder geschikt is voor het maken van lampionnen. Het wordt gebruikt vanwege zijn doorzichtigheid en lichtheid, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor dit knutselproject.

Hoe Maak Je Een Lampion Van Een Fles?

Hoe maak je een lampion van een fles? Om een lampion van een fles te maken, moet je beginnen met het maken van twee gaatjes aan de bovenkant van de fles. Hierdoor kun je een touwtje of ijzerdraadje doen waaraan je het lampje kunt bevestigen. Vervolgens moet je de bovenkant bedekken met wit crepe papier om de lampion mooi af te werken. Op deze manier kun je de lampion gebruiken tijdens Trick or Treat!

Hoe Maak Je Een Ronde Lampion?

Hoe maak je een ronde lampion?
Om een ronde lampion te maken, begin je met het insmeren van een strook rondom de lampion met lijm. Vervolgens beplak je deze strook met cirkels. Je kunt ervoor kiezen om een strook te maken met zilveren cirkels, een strook met gouden cirkels, of beide combineren, afhankelijk van wat jij het mooist vindt! Blijf doorgaan met plakken totdat de hele lampion bedekt is met de cirkels. Dus blijf plakken totdat alle zijden van de lampion bedekt zijn.

Details 49 lampion maken van papier

Een Lampion Maken Van Papier - Leuk Voor Sint Maarten! - Youtube
Een Lampion Maken Van Papier – Leuk Voor Sint Maarten! – Youtube
Een Chinese Lantaarn Maken Van Papier - Youtube
Een Chinese Lantaarn Maken Van Papier – Youtube
Diy Papieren Lampion | Onzin Of Zinnig | Pinterest - Youtube
Diy Papieren Lampion | Onzin Of Zinnig | Pinterest – Youtube
Pin Op Thema Herfst
Pin Op Thema Herfst
Thema Sint Maarten | 8 Lampion Ideeën - Jufshanna.Nl
Thema Sint Maarten | 8 Lampion Ideeën – Jufshanna.Nl
6 X Lampion Knutselen Voor Sint Maarten - Oh Yeah Baby!
6 X Lampion Knutselen Voor Sint Maarten – Oh Yeah Baby!

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic lampion maken van papier.

See more: https://c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *