Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Trachitol: Waarvoor Wordt Het Gebruikt?

Trachitol: Waarvoor Wordt Het Gebruikt?

Sore Throats - Lozenges

Trachitol: Waarvoor Wordt Het Gebruikt?

Sore Throats – Lozenges

Keywords searched by users: trachitol what is it used for trachitol side effects, trachitol tablets, trachitol kruidvat, trachitol vs strepsils english, trachitol for cough, trachitol zuigtabletten, trachitol uk, trachitol wiki

Wat is Trachitol? Een inleiding

Trachitol is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van keelpijn en mondinfecties. Het wordt geproduceerd in de vorm van zuigtabletten die snel oplossen in de mond en directe verlichting bieden. Trachitol bevat verschillende werkzame bestanddelen die samenwerken om de symptomen van keelpijn te verminderen en de infectie te bestrijden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op Trachitol, de werkzame bestanddelen, hoe het werkt, de dosering en bijwerkingen, voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties.

Werkzame bestanddelen van Trachitol

Trachitol bevat twee belangrijke werkzame bestanddelen: lidocaïnehydrochloride en cetylpyridiniumchloride. Lidocaïnehydrochloride is een plaatselijk verdovingsmiddel dat de gevoeligheid van de keel en mond vermindert, waardoor de pijn wordt verlicht. Cetylpyridiniumchloride heeft antibacteriële eigenschappen en helpt de bacteriële infectie te bestrijden die keelpijn kan veroorzaken.

Hoe werkt Trachitol?

Trachitol werkt op verschillende manieren om keelpijn te verlichten. Het verdovende effect van lidocaïnehydrochloride helpt bij het verminderen van pijn en ongemak in de keel. Dit zorgt voor onmiddellijke verlichting. Cetylpyridiniumchloride heeft antibacteriële eigenschappen en helpt bij het bestrijden van bacteriële infecties in de keel. Door de combinatie van deze ingrediënten biedt Trachitol effectieve verlichting van keelpijn en helpt het de infectie te bestrijden.

Gebruiksaanwijzing en dosering van Trachitol

Trachitol is gemakkelijk te gebruiken en wordt meestal voorgeschreven in de vorm van zuigtabletten. Volg de onderstaande gebruiksaanwijzing en dosering voor het beste resultaat:

– Volwassenen en jonge volwassenen vanaf 18 jaar: Neem 1 zuigtablet om de 2 uur, tot een maximum van 6 zuigtabletten per dag.
– Kinderen van 6 tot 18 jaar: Neem 1 zuigtablet om de 3 uur, tot een maximum van 6 zuigtabletten per dag.
– Houd de zuigtablet in de mond en laat deze langzaam oplossen.
– Niet meer dan de aanbevolen dosering innemen.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te volgen. Raadpleeg een arts of apotheker als u vragen heeft over het juiste gebruik.

Bijwerkingen van Trachitol

Trachitol kan enkele bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen ervaart. De mogelijke bijwerkingen zijn onder andere:

– Allergische reacties, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling van het gezicht, de lippen of de keel.
– Droge mond.
– Irritatie van de mond of keel.

Als u last krijgt van ernstige bijwerkingen of als de bijwerkingen aanhouden, stop dan met het gebruik van Trachitol en raadpleeg onmiddellijk een arts.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen bij het gebruik van Trachitol

Voordat u Trachitol gebruikt, is het belangrijk om de volgende voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen in overweging te nemen:

– Gebruik Trachitol niet als u allergisch bent voor een van de bestanddelen.
– Raadpleeg een arts of apotheker voordat u Trachitol gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of andere geneesmiddelen gebruikt.
– Niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder medisch advies.
– Raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden of verergeren.

Contra-indicaties van Trachitol

Trachitol is niet geschikt voor iedereen en heeft enkele contra-indicaties. Gebruik Trachitol niet als u een van de volgende aandoeningen heeft:

– Overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of andere vergelijkbare geneesmiddelen.
– Erfelijke bloedaandoeningen zoals methemoglobinemie.
– Patiënten jonger dan 6 jaar.

Raadpleeg een arts als u twijfelt of Trachitol geschikt is voor u of uw kind.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bijwerkingen van Trachitol?

Trachitol kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder allergische reacties, droge mond en irritatie van de mond of keel. Raadpleeg een arts als u last krijgt van ernstige bijwerkingen.

Zijn Trachitol zuigtabletten alleen verkrijgbaar op recept?

Nee, Trachitol zuigtabletten zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek en drogist.

Kan ik Trachitol gebruiken tijdens de zwangerschap?

Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of andere geneesmiddelen gebruikt, raadpleeg dan een arts of apotheker voordat u Trachitol gebruikt.

Mogen kinderen Trachitol zuigtabletten gebruiken?

Trachitol zuigtabletten kunnen worden gebruikt door kinderen vanaf 6 jaar. Raadpleeg een arts voordat u Trachitol aan kinderen geeft.

Hoe vaak mag ik Trachitol zuigtabletten innemen?

Volwassenen mogen elke 2 uur 1 zuigtablet innemen, met een maximum van 6 zuigtabletten per dag. Kinderen mogen elke 3 uur 1 zuigtablet innemen, met een maximum van 6 zuigtabletten per dag.

Kan ik Trachitol gebruiken voor andere symptomen dan keelpijn?

Trachitol is specifiek ontwikkeld voor de behandeling van keelpijn en mondinfecties. Raadpleeg een arts voor andere symptomen of aandoeningen.

Met deze informatie kunt u een beter begrip krijgen van Trachitol en hoe het kan worden gebruikt om keelpijn te verlichten. Vergeet niet uw arts of apotheker te raadplegen als u vragen heeft over het juiste gebruik van Trachitol.

Categories: Aggregeren 63 Trachitol What Is It Used For

Sore Throats - Lozenges
Sore Throats – Lozenges

Trachitol is an anaesthetic and antiseptic medicine used for oral cavity and throat inflammations. Trachitol lozenges (pastilles) contain lidocaine hydrochloride, a local anaesthetic. It relieves pain and reduces sensitivity of the throat.Adults and young adults from 12 to 18 years: Up to 8 lozenges per day, with a maximum of 1 tablet every 2 hours. Children between 6 and 11 years old: Up to 6 lozenges per day, with a maximum of 1 tablet every 2 hours.Trachitol Lozenges works by stopping the nerve conduction; blocking sodium and calcium channel; normalizing the bowel movements; works as a food additive and an anti-fungal preservation agent. Trachitol Lozenge contains 1mg of lidocaine to relieve sore throat with peppermint to mask the taste of other ingredients.

How Many Trachitol Can I Take?

Hoeveel Trachitol kan ik nemen?

Volgens de aanbevolen dosering kunnen volwassenen en jongvolwassenen van 12 tot 18 jaar tot 8 zuigtabletten per dag innemen, met een maximum van 1 tablet elke 2 uur. Kinderen tussen 6 en 11 jaar oud kunnen tot 6 zuigtabletten per dag innemen, met een maximum van 1 tablet elke 2 uur. Het is belangrijk om deze dosering niet te overschrijden om de veiligheid en effectiviteit van het medicijn te waarborgen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of apotheker.

What Are The Benefits Of Trachitol Lozenges?

Wat zijn de voordelen van Trachitol zuigtabletten? Trachitol zuigtabletten werken door het stoppen van de zenuwgeleiding, het blokkeren van natrium- en calciumkanalen, het normaliseren van de darmbewegingen en het functioneren als een voedseladditief en een antischimmelmiddel voor conservering. Trachitol zuigtabletten bevatten 1 mg lidocaïne om keelpijn te verlichten, met pepermunt om de smaak van andere ingrediënten te maskeren. Deze zuigtabletten bieden verschillende voordelen, waaronder de verlichting van keelpijn en een aangename smaak tijdens het gebruik. Daarnaast is Trachitol ook bekend om zijn antischimmelwerking en helpt het bij het normaliseren van de darmwerking.

What Are The Ingredients In Trachitol Lozenges?

Beschrijving van het product: Trachitol keelpastilles bevatten de actieve ingrediënten aluminium, lidocaïne en propylparabeen. Deze ingrediënten worden gebruikt voor de behandeling van een zere keel. Ze hebben zowel antibacteriële als pijnstillende effecten. Trachitol is verkrijgbaar in Nederland en kan zonder recept gekocht worden bij apotheken en drogisterijen.

Is Trachitol Good For Sore Throat?

Is Trachitol goed voor een zere keel?
Trachitol is een verdovingsmiddel en antiseptisch geneesmiddel dat wordt gebruikt bij ontstekingen in de mondholte en keel. Trachitol zuigtabletten bevatten lidocaïne hydrochloride, een plaatselijk verdovingsmiddel. Het verlicht pijn en vermindert de gevoeligheid van de keel. Trachitol is effectief bij het behandelen van keelpijn en het verminderen van ontstekingen in de keel. Het gebruik van Trachitol kan verlichting bieden en het genezingsproces versnellen.

Can I Take 3 Strepsils At Once?

Kan ik 3 Strepsils tegelijk nemen?

De aanbevolen dosis voor volwassenen, kinderen (ouder dan 6 jaar) en ouderen is één zuigtablet langzaam op te lossen in de mond, elke 2-3 uur, tot een maximum van 12 zuigtabletten in 24 uur. Het wordt niet aanbevolen dat kinderen jonger dan 6 jaar dit product gebruiken, omdat jonge kinderen kunnen stikken in zuigtabletten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosis te volgen en de tabletten niet te vermalen of in één keer in te nemen.

Ontdekken 37 trachitol what is it used for

Trachitol Augmented Reality App | 4Experience - Youtube
Trachitol Augmented Reality App | 4Experience – Youtube

See more here: c3.castu.org

Learn more about the topic trachitol what is it used for.

See more: c3.castu.org/danh-muc/suc-khoe

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *